Annorlunda Alla hjärtansdag firande på Akers friskola

Publicerad 20 februari 2024

Förra veckan firade Akers Friskola Alla hjärtans dag på ett både viktigt och lite annorlunda sätt. Det var temadag kärlek, sexualitet, samtycke och relationer, något som ska finnas med i alla skolans ämnen enligt Skolverkets nya läroplan.

Fint reportage i tidningen Nu i Österåker om Akers Friskolas Alla hjärtansdag firande.

Temadagen uppmärksammades både i lokaltidningen Nu i Österåker med ett långt reportage och i lokalradion med ett inslag några dagar innan Alla hjärtans dag.
Skolan måste ta sitt ansvar och utbilda även i de här frågorna, sa rektor Johanna Allard till tidningens reporter.

– Det är ett ganska tufft klimat idag, det hör man ju. Vi ser också att psykisk ohälsa ökar och går ner i åldrarna. Den här dagen är en del i det förebyggande arbetet, sen gör vi mycket annat också, men jag hoppas att alla tar med sig någonting från en sådan här dag, sa Johanna Allard i tidningen.

Reportern pratade också med några av eleverna i nian om hur de uppfattade temadagen om kärlek och sexualitet.

– Vi är en liten skola så man kommer nära sina lärare. Man känner sig trygg att prata med dem, utan att det blir stelt, sa två 15-åringar.

Skolan hade dessutom en extra intressant gäst den här dagen, nämligen Julia Alfrida som bland annat varit med i Melodifestivalen. Hon delade med sig av sina erfarenheter av psykisk ohälsa och hur hon jobbat för att hitta sin identitet till alla skolans högstadieelever.

Reportage i tidningen Nu i Österåker

Läs artikeln ”Kändisbesök och samtyckessnack – så firar skolan Alla hjärtans dag” i Nu i Österåker här

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!