Atvexa förvärvar Klax förskolor

Publicerad 10 oktober 2023

Klax AB:s svenska verksamhet som omfattar fyra förskolor i Sollentuna och Hammarbyhöjden har blivit en del av Atvexa.

– Klax har en väldigt fin verksamhet och det är roligt att de nu blivit en del av Atvexa. Vi ser fram emot att få inspiration av våra nya kollegor och förhoppningsvis kommer de även att ha stor nytta av att vara en del av ett större sammanhang och få nya utvecklingsmöjligheter något som gynnar både medarbetare och i förlängningen även barnen, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

Ansvaret för förskolorna i Sollentuna kommer Atvexas dotterbolag Måbra Förskolor ha. Skälet är att de har flera förskolor i Upplands Väsby, så det kommer vara nära rent geografiskt mellan förskolorna. Atvexas dotterbolag Förskolorna Framtidsfolket får ansvaret för Klax förskola i Hammarbyhöjden eftersom Framtidsfolket också har en förskola i området.

Klax svenska förskolor är: Abakus, Klossen och Labyrinten som ligger i Sollentuna kommun, samt Cosmos som ligger i Hammarbyhöjden, Stockholms stad. Sammanlagt har de cirka 50 medarbetare och cirka 250 barn. Klax har utöver detta en verksamhet i Tyskland som inte ingår i förvärvet.

Läs mer

Klax Förskolor
Måbra Förskolor
Förskolorna Framtidsfolket

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!