Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-12-02

Atvexa växer i Norge

Under hösten har ULNA AS, som är en del av Atvexa, förvärvat tre förskolor i Norge. Atvexas verksamhet i Norge omfattar därmed 27 förskolor.

De förskolor som från och med nu är en del av ULNA AS är Kragerud Barnehage, Vang Aktivitetsbarnehage och Skinsnesheia Barnehage.

  • Kragerud Barnehage ligger på Hellerudsletta i Lillestrøm kommune, nära Oslo och har cirka 60 barn i verksamheten.
  • Vang Aktivitetsbarnehage ligger i Øvre Vang i Hamar kommun och har cirka 50 barn i verksamheten.
  • Skinsnesheia Barnehage ligger Mandal centrum i Lindesnes kommune och har cirka 125 barn i verksamheten.

I en kommentar i ett av ULNAS pressmeddelanden sa de tidigare ägarna på Skinsnesheia att de är säkra på att förskolan kommer att fortsätta drivas i samma anda som tidigare, till bästa för barn, föräldrar och personal på Skinsnesheia. Alla ägarna fortsätter att arbeta i den dagliga verksamheten och ser fram emot att bli en del av ULNA.

– Jag är glad över att vi har kunnat välkomna de här tre förskolorna till oss i ULNA. Nu ser vi fram emot att lära känna verksamheterna och arbeta vidare med medarbetarna och personalen i de här tre förskolorna, säger Laila Haugen vd på ULNA.

Läs mer

Pressmeddelande från ULNA om Skinsnesheia
Pressmeddelande från ULNA om Vang Aktivitetsbarnehage
Pressmeddelande från ULNA om Kragerud Barnehage

Om ULNA

ULNA AS grundades 2008 och driver 27 förskolor med cirka 500 anställda och 1 400 barn i Norge. Förskolorna finns över hela Norge och ser olika ut avseende storlek, design, innehåll och koncept. Det finns bland annat olika inriktningar för språk och kultur (spanska/norska), sport, utomhuspedagogik, Montessori och vetenskap.