Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-12-16

Filminspelning om hållbarhet och återvinning hos Svettpärlan

Häromveckan fick Svettpärlan i Karlskrona stå värd för en filminspelning och fotografering om Tetra Paks hållbarhetsinitiativ Kartongmatchen.

Det blev en extra spännande skoldag för eleverna när filmen om Kartongmatchen spelades in i klassrum och korridorer.

– Självklart vill vi i vår skola vara med och bidra när det handlar om att lyfta viktiga miljö- och klimatfrågor. Kartongmatchen är en stor tävling i landets skolor, därför är det extra roligt att den här filmen spelades in här hos oss och att den även kommer att visas i våra grannländer, säger Mia Bark vd och rektor på Svettpärlan.  

Kartongmatchen är en återvinningstävling som närmare 300 000 elever och förskolebarn deltagit i under de senaste åren. Tävlingen finns i Sverige, Finland och Danmark, och består av flera olika moment anpassade för barn och elever i förskola och grundskola. Idag samlas hälften av alla använda kartongförpackningar in, här har barn och elever som deltagit i tävlingen har hjälpt till att öka återvinningen. Nu är målet att bli ännu bättre.

Filmen spelades in av kommunikationsbyrån Strobilus, på uppdrag av Tetra Pak. Stombilus arbetar med hälsa och hållbarhet på olika sätt.

Läs mer: www.kartongmatchen.se