Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-03-30

Fint resultat av Danderyds Montessori i Vi i femman

Eleverna i årskurs fem på Danderyd Montessoriskola nådde en imponerande andraplats i länsfinalen av Vi i femman i Stockholms län. Tävlingen, som testar elevernas kunskaper inom svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap, är en av de största och mest prestigefyllda tävlingarna för femteklassare i Sverige. Eleverna från Danderyd Montessoriskola har kämpat hårt genom hela tävlingen [...]

Eleverna i årskurs fem på Danderyd Montessoriskola nådde en imponerande andraplats i länsfinalen av Vi i femman i Stockholms län. Tävlingen, som testar elevernas kunskaper inom svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap, är en av de största och mest prestigefyllda tävlingarna för femteklassare i Sverige.

Eleverna från Danderyd Montessoriskola har kämpat hårt genom hela tävlingen och gjorde intryck på juryn med sina kunskaper och samarbetsförmåga. De var mycket nära att ta hem segern men förlorade med bara några få poäng på sista frågan.

-Vi är så stolta över våra elever och deras fantastiska insats i länsfinalen av Vi i femman. Vilken glädje och engagemang klassen haft! De har verkligen visat sin förmåga att samarbeta och lösa utmaningar tillsammans. Det var en mycket jämn tävling och vi är så imponerade av hur nära de var att ta hem segern, säger rektor Marie Holtmar.

-Självklart ska lärarna också ha sin del av äran. De på skolan har gjort ett stort jobb med att förbereda eleverna inför tävlingen och ge dem de kunskaper och verktyg de behövde för att ta sig till finalen, säger Marie Holtmar.

Trots den snöpliga förlusten kan eleverna från Danderyd Montessoriskola återvända till skolan som hjältar. De har inspirerat andra elever att satsa på sina kunskaper och på sin samarbetsförmåga!

Danderyds Montessoriskola 5A till final i Vi i femman – P4 Stockholm | Sveriges Radio

Läs mer om Vi i femman