Flamencodagen firas på Rälsen spanska skolan!

Publicerad 17 november 2022

Den 16 november var det internationella Flamencodagen, en dag som är instiftad av UNESCO. På Rälsen spanska skolan firas dagen av elever och lärare med dansuppvisning och workshop.

Rälsen spanska skolan firas dagen av elever och lärare med dansuppvisning och workshop.

Flamencodagen uppmärksammas varje år på Rälsen spanska skolan. I år dansade lärarna Fany Sanchez och Jesus Castillo tillsammans med eleverna. De hade även workshop för eleverna och alla lärare om flamenco och dess ursprung. Det blev en lärorik och energifull förmiddag där musik, dans, historia, geografi och språk kombinerades.

Unik skola med spanska som inriktning

Rälsen spanska skolan är en svensk förskola och grundskola med tvåspråkig profil. Skolan är den enda i sitt slag i landet och ligger i Solna. Undervisningen sker på både svenska och spanska i alla årskurserna och även på förskolan. Eleverna kommer från 14 olika kommuner runt om i Stockholmsområdet och alla delar av samhället är representerade på skolan, från nyanlända till ambassadpersonalens barn. Det krävs inga förkunskaper i spanska språket för att börja på den förskolan/skolan.

Om flamenco

Flamenco är en välkänd spansk konstform med sång, dans och musik, som förknippas med den spanska romska kulturen. Musikaliskt har flamencon fått inspiration från många länder utanför Spaniens gränser bland annat Indien, Marocko och Grekland. UNESCO har utsett flamenco till ett av våra världsarv.

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!