Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-12-22

Förståelse för vattnets betydelse gav elever på Vallentuna Friskola nationellt pris

Klass 8 A och 8 B i Vallentuna Friskola är en av årets vinnare i VVS-hjältarnas tävling 2022. Klassens bidrag vann tack vare sin tydliga informationsfilm om vatten och värme i skolan.

VVS-hjältarna är en tävling initierad av VVS-Branschens Yrkesnämnd Skolor med målet att uppmärksamma hållbarhetsfrågor om vatten och värme. Skolor runt om i landet tävlar med att belysa vattnets betydelse om utifrån ett scenario är kyla och snö skulle slå ut tillgången på vatten, värme och avlopp. 

Elevernas bidrag handlade om hur mycket vattnet betyder i Vallentuna Friskolas dagliga verksamhet, var vattnet kommer från och hur de skulle klara en situation när både värme, vatten och avlopp är utslaget. Hur skulle de till exempel kunna få skolmat i en sådan situation?

– Det är jätteroligt att våra elever vunnit det här priset. Vi har engagerade lärare som arbetar med att väcka elevernas intresse för hållbarhetsfrågor och att de ska våga prova nya uttryckssätt i undervisningen, exempelvis att göra egna filmer, säger Camilla Stahre, rektor på Vallentuna Friskola.

Enligt juryns bedömning har eleverna på Vallentuna Friskola gjort en bra och informativ presentation med en intressant problemlösning. Priset är 10 000 kronor.

Läs mer om VVS-hjältarnas skoltävling och se Vallentuna Friskolas vinnarfilm