Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-05-25

Förstapris till treorna på Akers Friskola

Stort grattis till årskurs tre på Akers friskola som vunnit tävlingen Vem vet mest om Österåker! Tävlingen är ett kunskapsprojekt bland alla skolor i kommunen, med målet att eleverna ska lära sig mer om sin hembygd. I finalen var eleverna från Akers friskola de som var allra duktigast och kunde mest. Kommunen skriver om [...]

Stort grattis till årskurs tre på Akers friskola som vunnit tävlingen Vem vet mest om Österåker! Tävlingen är ett kunskapsprojekt bland alla skolor i kommunen, med målet att eleverna ska lära sig mer om sin hembygd. I finalen var eleverna från Akers friskola de som var allra duktigast och kunde mest.

Kommunen skriver om tävlingen på sin webbplats.

– Det känns underbart efter allt slit! sa Vera Gerdin, en av eleverna i det vinnande laget från Akers Friskola, i en kommentar till kommunen.

De elever som deltog i finalen från klassen var Vera Gerdin, Anton Kaminski, Ella Lindström och Eivin Byström Lilliesköld, men hela klassen har varit delaktig i tävlingen.

– Den här tävlingen är ett jättefint arrangemang, som har varit jättespännande att få vara med i! Det har varit ett enormt engagemang från hela klassen. Alla var ju med och tog oss till final så delaktigheten i vinsten kände nog alla! En bra sak för både för sammanhållningen och kunskapsmässigt, säger läraren Elin Jonsson.

– Jag är så stolt över elevernas engagemang. De har visat ett stort intresse och verkligen kämpat. Eleverna har också lärt sig mycket om sitt närområde. Alla på Akers är stolta över vinsten! säger rektor Johanna Allard.

Om tävlingen

Vem vet mest om Österåker arrangeras av Österåkers kommun tillsammans med hembygdsföreningen.

Läs mer om tävlingen här

Om Akers Friskola

Akers friskola är en F-9 skola som startades år 2000 Skolan har 35 medarbetare och ca 260 elever och är en del av Atvexa genom dotterbolaget Byängsskolan.

Läs mer om Akers Friskola här