Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-03-24

Framtidstema på Atvexas ledarskapsakademi

På senaste mötet med Atvexas Ledarskapsakademi var det fokus på framtid, innovation och kreativitet. Dagen inleddes med en intressant föreläsning med Fredrik Torberger Director Citizens & Societies, Kairos Future, som handlade om olika samhällströmningar och hur skolan ska kunna vara relevant när samhället snabbt förändras. Därefter höll Anders Enström, förstelärare i IKT på Lärande Grundskola [...]

På senaste mötet med Atvexas Ledarskapsakademi var det fokus på framtid, innovation och kreativitet.

Dagen inleddes med en intressant föreläsning med Fredrik Torberger Director Citizens & Societies, Kairos Future, som handlade om olika samhällströmningar och hur skolan ska kunna vara relevant när samhället snabbt förändras.Ledarskapsakademin har möte

Därefter höll Anders Enström, förstelärare i IKT på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge och vinnare av Guldäpplet 2022 en inspirerande presentation om AI och skola.

Anders har arbetat med digitala verktyg i klassrummet i 15 år och han visade konkreta exempel på hur AI kan användas i undervisningen redan idag, t ex lektionsplanering med ChatGPT och andra AI-baserade verktyg som på olika sätt kan användas för att utveckla undervisningen i förskolor och skolor. AI kommer inte att ersätta lärare, men lärare som använder AI kommer att ersätta lärare som inte använder AI, var ett medskick från Anders.

-Utvecklingen i samhället går fort och skolan måste hänga med, annars utbildar vi elever till en framtid som de inte är rustade för. Den nya tekniken kommer att kräva nya sätt att tänka och arbeta, men den kommer även att förenkla många delar av läraryrket. Här handlar det om att bryta invanda mönster för att förändra undervisningen, säger Johan Kyllerman, vd Atvexa.

-Många tankar väcktes, men även insikten om att framtiden redan är här. Stort tack till både föreläsare och våra engagerade medlemmar i Ledarskapsakademin för en inspirerande och givande dag, säger Johan Kyllerman.

Föreläsning med Anders Enström in AI och skola.

Om Ledarskapsakademin

Ledarskapsakademin har funnits i många år inom Atvexa. I gruppen ingår vd och vice vd/andreperson för dotterbolagen inom Atvexa. På Ledarskapsakademin diskuteras olika aktuella frågor och deltagarna får även möjlighet till viktigt nätverkande och erfarenhetsutbyte. Det här är en del i Atvexas arbete för hållbara medarbetare, där det ska finnas utrymme att växa och utvecklas inom Atvexa.