Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-02-23

Metapontums lärare Inga Blomqvist får pris av Kungliga Vetenskapsakademien

Inga Blomqvist Foto: Exakta Photo AB Metapontums kemi- och biologilärare Inga Blomqvist tilldelas i år Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvar Lindqvists minne. Beslutet fattas av Kungliga Vetenskapsakademien, som bland annat utser Nobelpristagarna i kemi och fysik. Inga får priset i kemi ”för hennes förmåga att väcka intresse, göra det svåra enkelt, och koppla kemi [...]

inga-blomqvist

Inga Blomqvist Foto: Exakta Photo AB

Metapontums kemi- och biologilärare Inga Blomqvist tilldelas i år Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvar Lindqvists minne. Beslutet fattas av Kungliga Vetenskapsakademien, som bland annat utser Nobelpristagarna i kemi och fysik.

Inga får priset i kemi ”för hennes förmåga att väcka intresse, göra det svåra enkelt, och koppla kemi till ett större sammanhang. Genom sina interaktiva undervisningsmetoder och sätt att locka till spontan fördjupning, har Inga gjort kemi till en naturlig utgångspunkt för elevernas förståelse och granskning av omvärlden.”

Ordning och reda är självklarheter i Ingas klassrum.
– Jag tycker om människor. De flesta är goda och de som visar avvikande beteende kan man vinna. Särskilt barn. Men jag är också en sträng lärare, hos mig pratar man inte när som helst, man kommer inte sent, man gör läxor. Grunden till bra undervisning är att inte tillåta att ett fåtal elever förstör för övriga, enligt mig, säger hon.

Läs mer om Ingas undervisningsgärning och Lärarpriset i länkarna nedan.
Metapontums förskola och skola nås via: Metapontum

Stort grattis Inga och Metapontum!