Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-11-10

Inspiration, glädje och nyttan av ett större sammanhang

Nyligen hade Atvexas Ledarskapsakademi ett av sina återkommande möten. Den här gången var temat bland annat ekonomi i balans, kommunikation och en uppdatering av det politiska läget. Sammanlagt träffades ett 30-tal chefer för att dela med sig, bli inspirerade och få ny kunskap. Atvexas Ledarskapsakademi har funnits i många år inom koncernen. I gruppen ingår [...]

Nyligen hade Atvexas Ledarskapsakademi ett av sina återkommande möten. Den här gången var temat bland annat ekonomi i balans, kommunikation och en uppdatering av det politiska läget. Sammanlagt träffades ett 30-tal chefer för att dela med sig, bli inspirerade och få ny kunskap.

Atvexas Ledarskapsakademi har funnits i många år inom koncernen. I gruppen ingår vd och vice vd/andreperson för dotterbolagen inom Atvexa, men även andra chefer och medarbetare har möjlighet att nätverka inom koncernen.

-Vi tror på att lära av andra och varandra. Därför satsar vi helhjärtat på ledarskapsutveckling och nätverkande inom ramen för vår Ledarskapsakademi, där personer i ledande ställning ges möjlighet att stärka sin kompetens och dela med sig av sina erfarenheter i dialog med varandra, säger Johan Kyllerman, vd för Atvexa.

-Det bästa med Ledarskapsakademin är att den andas professionalitet, ambition och framtidstro. Här förenas nutid och dåtid, kunskaper, färdigheter och erfarenheter, för att tillsammans bilda bas för framtiden. Värdefulla vägvisare som i kombo med spännande fokusområden, externa föreläsare och vår egen lärandeorganisation känns som en tidsenlig och hållbar organisationsutvecklingskultur, säger Mia Bark, vd för Svettpärlan.

Lätt att få stöd och inspiration

När en verksamhet blir en del av Atvexa öppnas dörren till en rad nya samarbetsytor där det går att möta kollegor på andra förskolor och skolor. Det kan bland annat handla om att få hjälp med en utmaning som andra stött på eller inspireras av nya arbetssätt.

-Vi vill att våra medarbetare ska kunna utvecklas på bästa möjliga sätt. De ska ha möjlighet att växa med nya arbetsuppgifter, stärka sin pedagogiska kompetens, få utlopp för kreativitet och trivas på jobbet. Allt detta är avgörande för om man är en attraktiv arbetsgivare, något som Atvexas dotterbolag alltid strävar efter att vara. I det här sammanhanget är våra olika nätverk, exempelvis Ledarskapsakademin viktiga, säger Johan Kyllerman.

Atvexa arrangerar bland annat inspirationsdagar, nätverksträffar och samarbetsforum av olika slag, så medarbetarna inom koncernen kan mötas och samarbeta. På det sättet kan dotterbolagen lära och stötta varandra.

Atvexafolk är duktiga på ombrysamhet

-Från vårt senaste möte tar jag med mig känslan av att vara en del av ett värdefullt, omtänksamt och meningsfullt sammanhang. Att bli sedd, lyssnad på och bekräftad är inte alla förunnat här i livet och jag kommer aldrig att ta det där för givet. Vi Atvexafolk är duktiga på visa ombrysamhet*, inkludera och strössla värme, kärlek och gemenskap. Jag älskar vår öppenhet, vår prestigelöshet och hur otroligt roligt vi har tillsammans. Att sluta när det är som bäst och redan längta tills vi ses nästa gång är en magisk känsla, säger Mia Bark.

*Ombrysamhet är blekingska och betyder att bry sig om medmänniskor, att sprida värme och omtanke.