Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-03-14

Metapontums elever briljerar

I finalen på Pangeas Matematiktävling utmärkte sig Metapontums grundskoleelever även detta år med väldigt goda resultat. Metapontums elever har återkommande haft bra placeringar i tävlingen genom åren.

Elever och lärare från Metapontum på matematiktävling.

Elever och lärare från Metapontum på matematiktävling.

Sammanlagt fem av Metapontums elever i årskurs åtta och nio fanns med bland de som presterade bäst i matematiktävlingen. Stort grattis till Nils Gidlöf (årskurs 8), Elsa Hemmingsson, Lukas Berg, Love Rabnor och Elin Björnängen (årskurs 9)! Och grattis till matematiklärarna på Metapontum som genom sin kunskap och pedagogik bidragit till elevernas prestationer.
Tävlingen är nationell och i år deltog 15 536 elever, från 21 län, 101 kommuner och 772 klasser från hela Sverige. Alla Metapontums elever som ställde upp hade ett resultat på topp tio.

Om matematiktävlingen

Pangea Matematiktävling riktar sig både till intresserade och mindre intresserade elever i matematik. Målet med Pangea Matematiktävling är att motivera alla deltagare för matematik. Arrangörer är Södertörns gymnasium i samarbete med Stockholms universitet och Linköpings universitet.
Läs mer Pangea Matematiktävling

Prisutdelning på matematiktävling och Metapontums elever får pris.

Prisutdelning på matematiktävling och Metapontums elever får pris.

 

Om Metapontum

Metapontum är en grundskola som utgår från traditionell kunskapsförmedling med kritiskt och självständigt tänkande. Skolan har en spetsutbildning inom matematik för elever som är särskilt intresserade. Syftet med spetsutbildningen är att ge elever som är intresserade möjlighet att redan från årskurs 7 läsa matematik på hög nivå.
Läs mer om Metapontum