Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-02-03

Ny segmentschef på Atvexa

Per Marteus blir ny chef för ett av Atvexas två segment. I sin nya tjänst ska Per även ansvara för Atvexas ägarstyrningsprocess. Han kommer närmast från tjänsten som vd för Byängsskolan, som är ett av Atvexas dotterbolag.

-Jag ser fram emot att få lära känna Atvexa och våra verksamheter ännu mer och på ett nytt sätt i min nya roll. I mitt arbete har jag alltid haft ett starkt engagemang för alla former av lärande och dess stödprocesser som exempelvis trygghet och studiero. Jag brinner för ledarskap, kvalitetsarbete, lagbygge och organisationsutveckling. Det ska bli väldigt kul och spännande att utveckla det vidare och att vara med i Atvexas framtida arbete tillsammans med alla i Atvexagruppen, säger Per Marteus.

Lång erfarenhet inom skolvärlden

Per har sedan 2013 varit vd och skolchef på Byängsskolan. Under sin tid som vd har han knutit Vallentuna Friskola, Akers Friskola och Södervikskolan till sitt ansvarsområde. Per har ett genuint intresse för skolfrågor med både en lärarutbildning och en rektorsutbildning i bagaget.

-För mig och Atvexa har det varit viktigt att hitta en kraft som både kan personifiera våra värderingar och vara stark i sitt coachande ledarskap. Per kommer att bli en stor tillgång för hela Atvexa i sin roll som segmentchef. Att vi kunde göra en så här bra internrekrytering är ett bevis för att Atvexa skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att växa, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

Per Marteus kommer att tillträda sin tjänst den 6 mars 2023.

Per Marteus