Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2023-05-12

Ulna Norges vd får viktigt förtroendeuppdrag

Laila Haugen, vd för Ulna Norge har blivit vald till vice ordförande för PBL i Norge. I sitt nya uppdrag kommer hon att kunna bidra med sin gedigna kunskap till Norges största intresse- och arbetsgivarorganisation för privata förskolor. Laila Haugen, vd Ulna Norge I Norge är nära hälften av alla förskolor (på norska [...]

Laila Haugen, vd för Ulna Norge har blivit vald till vice ordförande för PBL i Norge. I sitt nya uppdrag kommer hon att kunna bidra med sin gedigna kunskap till Norges största intresse- och arbetsgivarorganisation för privata förskolor.

Laila Haugen

Laila Haugen, vd Ulna Norge

I Norge är nära hälften av alla förskolor (på norska barnehager) privata. Atvexa har genom sitt dotterbolag Ulna 25 förskolor i Norge.

Verksamheten inom Ulna är bred och förskolorna har stor variation när det gäller storlek och inriktning. Gemensamt är ett strukturerat kvalitetsarbete, som genom året gett mycket bra resultat både när det gäller verksamheten med barnen och hur medarbetarna trivs på jobbet.

Viktigt lyfta fram kvaliteten

Laila är i utbildad barnehagelärare och har bland annat varit enhetsledare i Oslo kommun. De senaste åtta åren har hon arbetet i den privata barnehagesektorn och 2019 blev hon vd för Ulna i Norge.

– Jag känner ett stort engagemang och vill verkligen inspirera och bidra till att driva utvecklingen framåt i hela sektorn, säger Laila i en kommentar till utnämningen.

Det finns en debatt om privata utbildningsaktörer i Norge, där de privat drivna förskolorna ibland blivit ifrågasatta.

– Nu har jag jobbat många år inom privat sektor och jag är orolig över utvecklingen. Därför hoppas att jag kan göra skillnad genom mitt uppdrag som vice ordförande i PBL. Jag vill till exempel att diskussionen ska handla mer om kvalitet och kompetens. Det finns en fantastisk verksamhet ute i alla barnehager och den är värd att lyftas fram, säger Laila.

 

Om Ulna Norge

ULNA AS grundades 2008 och driver 25 förskolor med cirka 500 anställda och 1 500 barn. Förskolorna finns över hela Norge och ser olika ut avseende storlek, design, innehåll och koncept. Några av koncepten är exempelvis språk och kultur (spanska/norska), sport, utomhuspedagogik, Montessori, vetenskap med mera.
Läs mer om Ulna Norge

Om PBL

PBL är en landsomfattande intresse- och arbetsgivarorganisation för privata barnehager (förskolor). PBL arbetar för att bidra till ökad kvalitet i medlemmarnas verksamhet, till gagn för barn, föräldrar/vårdnadshavare, anställda, ägare och samhället i stort.
Läs mer om PBL