Välkommen till nya jobbet som gd på Skolverket

Publicerad 15 januari 2024

Idag har regeringen utsett Joakim Malmström till ny generaldirektör för Skolverket. Som en av landets största friskoleaktörer ser Atvexa ser fram emot att bidra till Joakims kännedom om svensk skola och de fristående huvudmännens roll.

– Svensk skola har många utmaningar, men också mycket att vara stolt över, säger Johan Kyllerman, vd Atvexa. Tyvärr har debatten om skola många gånger kört fast i gamla hjulspår, där fokus på de verkliga problemen saknats. Listan är lång på vad som behöver göras, men några saker är detta:

• Att alla måste få chans att klara skolan, trygghet och studiero är avgörande.
• Att värna om fysisk och psykisk hälsa hos barn och elever.
• Att motverka lärarbristen och höja läraryrkets status.
• Att se till så betygssystemet blir rättvist och komma till rätta med glädjebetygen.

Något av det viktigaste som skolan behöver arbeta med just nu är demokratiuppdraget. I en tid av ökad osäkerhet i omvärlden där demokratiska värden allt oftare ifrågasätts eller utmanas, är skolans demokratiska uppdrag mer betydelsefullt än någonsin tidigare.

– Joakim Malmström är varmt välkommen till oss på Atvexa, gärna på ett besök i våra förskolor och skolor. Jag ser fram emot att diskutera Skolverkets arbete och hur vi som en av Sveriges största fristående skolhuvudmän kan bidra, säger Johan Kyllerman.

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!