Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-10-06

Atvexa förvärvar förskola i Höllviken

Skolgångens förskola har blivit en del av Ängdala Skolor, ett av Atvexas dotterbolag. Förskolan ligger i Höllviken och kommer att ha ett nära samarbete med Ängdala.

-Vi är glada över att kunna höra till Ängdala skolor. Det var naturligt att ta det här steget eftersom det finns många fördelar med att vara en del i ett större sammanhang, samtidigt kan vi behålla vår lokala profil och fortsätta bygga på allt som är bra i vår verksamhet, säger Lill Kempe skolchef på Skolgångens förskola.

Skolgångens förskola ligger i Höllviken, i Vellinge kommun. Förskolan har sex avdelningar och har ett projektinriktat arbetssätt där de utgår från barnens intressen. Hälsa och hållbar framtid är två områden som de arbetar mycket kring. Förskolan drevs i kommunal regi fram till 2009 och därefter har det varit ett aktiebolag.

Geografisk närhet ger fördelar

-Vi ser fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna på Skolgångens Förskola. Eftersom våra verksamheter ligger nära varandra rent geografiskt, kommer det att bli enkelt att ha utbyten med varandra framöver, säger Lars Börjesson vd för Ängdala skolor.

Ängdala Skolor ligger också i Höllviken och är ett dotterbolag till Atvexa. I Ängdala finns förskole-, grundskole- och fritidsverksamhet med fokus på pedagogisk kontinuitet och profilering mot hälsa

Kontakt: Lars Börjesson, vd Ängdala Skolor, lars.borjesson@angdalaskolor.se