Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-07-05

Atvexa förvärvar förskola i Sverige

Atvexa har den första juli tillträtt förskolan Montessorihuset i Saltsjö-Boo utanför Stockholm med plats för 85 barn. Förskolan blir en del av Atvexas dotterbolag Unike. ”Vi är glada att välkomna denna fina verksamhet med högt kvalitetsmedvetande till oss. Deras kultur och värderingar ligger i linje med våra egna och de är lika passionerade som vi [...]

Atvexa har den första juli tillträtt förskolan Montessorihuset i Saltsjö-Boo utanför Stockholm med plats för 85 barn.

Förskolan blir en del av Atvexas dotterbolag Unike.

”Vi är glada att välkomna denna fina verksamhet med högt kvalitetsmedvetande till oss. Deras kultur och värderingar ligger i linje med våra egna och de är lika passionerade som vi är att skapa de bästa förutsättningarna för barn att växa” säger Johan Kyllerman, VD och koncernchef för Atvexa AB (publ).

“Atvexas filosofi att attrahera grundare och verksamheter med olika inriktningar fortsätter att ge resultat. Den nu förvärvade förskolan har fokus på montessori och håller en god kvalitet i sin verksamhet. Den kommer att bidra till vår mångfald och medarbetarna får i sin tur ta del av alla de fördelar som det innebär att vara en del av en större grupp, till exempel ledarskapsutveckling och nätverksträffar. ”Genom att ytterligare en fin verksamhet väljer att ansluta sig till oss får vi återigen bevis för att vår förvärvsstrategi fungerar bra” fortsätter Johan Kyllerman.

För mer information vänligen kontakta:

Johan Kyllerman, Verkställande direktör
Telefon: +46 707 81 10 10
E-post: johan.kyllerman@atvexa.se

Veronica Hallengren, Ekonomi- och finansdirektör
Telefon: +46 760 95 35 83
E-post: veronica.hallengren@atvexa.se

Om Atvexa AB (publ)

Atvexa är en långsiktig ägare till verksamheter inom förskola och skola. Vi är en av de ledande aktörerna på utbildningsmarknaden i Sverige, har en stark position på förskolemarknaden i Norge och bedriver en mindre förskoleverksamhet i Tyskland. Vi drivs av en stark övertygelse om att vår värdegrund; olikhet, långsiktighet, öppenhet och nyfikenhet är viktig för att skapa de bästa förutsättningar för barn och unga att utvecklas och att det ska finnas förskolor och skolor med olika pedagogiska inriktningar och arbetssätt för att alla barn och elever ska kunna hitta rätt lärandemiljö.

Atvexagruppen har uppvisat ungefär 30 procents genomsnittlig tillväxt med lönsamhet och kvalitet sedan starten 2009. Verksamheten bedrivs i Mälardalen, Västra Götaland och södra Sverige, stora delar av Norge samt norra Tyskland. Atvexa äger 20 självständiga dotterbolag som har starka positioner på sina respektive lokala marknader. I verksamheterna ingår totalt 148 förskolor, 35 skolor, en särskola och cirka 3 890 medarbetare och 16 200 barn och elever.

Atvexa AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm.

Bifogade filer

Atvexa förvärvar förskola i Sverige