Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-10-04

Atvexa förvärvar Huddinge kommuns äldsta friskola

Myrstugubergets Friskola, Mybe AB är numera en del av Metapontum, ett av Atvexas dotterbolag. Skolan är kommunens äldsta friskola och ligger i Vårby Haga.

-I år är det 28 år sedan som vi blev Huddinge kommuns första friskola och vi känner att det är dags att ingå i ett större sammanhang och få större tillgång till utbildning och andra utvecklingsmöjligheter, säger Kicki Ståhl VD och rektor på Myrstugubergets Friskola.

Skolan är en F-5 skola med cirka 120 elever. Den startades som en ekonomisk förening av en grupp föräldrar i ett föräldrakooperativ 1994, när kommunen la ner den kommunala skolan som fanns i området. Efter några år tog några anställda över verksamheten, som sedan dess drivits vidare i samma anda som grundarna hade, nämligen att ha en skola i området, fokus på litenheten, värdegrunden och att alla känner alla.

-Vi kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare, där vi behåller vår lokala prägel och ser fördelarna med att vara en liten skola. Men nu är dags för oss att bli del av något större och jag är övertygad om att det kommer vara bra för oss att vara en del av Metapontum och Atvexa, säger Kicki Ståhl.

Fruktbart samarbete

-Myrstugubergets Friskola har en fin verksamhet med nära relation till alla sina elever och vårdnadshavare. Det är något som förenar våra skolor och det ska vi självklart behålla framöver också. Vi försätter bygga på det som är bra, samtidig som vi kan ha ett samarbete mellan verksamheterna, säger Caroline Mårtensson VD för Metapontum.

Caroline tar inom kort över rollen som vd för Myrstugubergets Friskola, Mybe AB, medan Kicki Ståhl fortsätter som rektor.

Läs mer om Myrstugubergets Friskola

Läs mer om Metapontum