Metapontums Forskarvecka väcker nyfikenhet på vetenskap

Publicerad 22 september 2023

Vecka 39 är fylld av upptäckter och lärande på Metapontum då hela skolan firar Forskarveckan med ett fantastiskt utbud av intressanta och inspirerande aktiviteter med målet att väcka elevernas intresse för vetenskap.

– Vi är stolta över att erbjuda våra elever dessa unika möjligheter att utforska vetenskapen och inspireras av forskningens värld. Forskarveckan på Metapontum är vårt sätt att väcka engagemang och intresse hos eleverna för att främja vetenskaplig nyfikenhet och utbildning, säger rektor Zandra Jakobsson.  

Här är några av höjdpunkterna under veckan

Måndagen den 25 september: Vi har äran att välkomna forskaren Tilda Herrgårdh från Högskolan i Linköping till vår skola. Tilda kommer att presentera sina banbrytande studier om digitala tvillingar för årskurs 8B. Detta är ett unikt tillfälle för våra elever att få en inblick i den senaste teknologins värld och dess tillämpningar.

Torsdagen den 28 september: Inga Blomqvist kemi- och biologilärare på Metapontum och belönad med Beijerstiftelsens lärarpris, kommer att delta i Nobel Teacher Summit på Nobelmuseet. Detta evenemang samlar lärare från hela världen och erbjuder föreläsningar av tidigare Nobelpristagare och framstående experter, inklusive statsepidemiologen. Här får lärare möjlighet att fördjupa sig i spännande ämnen och ta med sig ny kunskap tillbaka till klassrummet.

Fredagen den 29 september: Eleverna i 9A och 9B, tillsammans med lärarna Inga Blomqvist, Tom Höjer och Zoriana Rudenko, kommer att ge sig ut på en inspirerande fältresa till AlbaNova. Där kommer de att få möjlighet att titta på spännande experiment och interagera med forskare och studenter. Årets tema är "Människan, hälsan och vatten," och eleverna kommer att delta i en rad aktiviteter, inklusive laborationen "Östersjöns färg," där de kommer att lära sig mer om kemikaliers påverkan på vår miljö.

Efter besöket på AlbaNova kommer eleverna att fortsätta till Skansen, där de kommer att delta i aktiviteter på Baltic Sea Science Center. Detta inkluderar en djupdykning i ämnet "Östersjöns färg" och en möjlighet att förstå de utmaningar som kemikalier kan utgöra för vår miljö.

 

Om Metapontum

Metapontum ligger i Älvsjö och är en F-9 skola som har en särskild variant av matematikutbildning, en så kallad spetsutbildning i matematik, vilket medför en tydlig matematikprofil på skolan. Skolan satsar också på sin musikprofil vilket bidrar till att skolan upplevs som en levande miljö där elever kan utveckla och prova många olika förmågor. Skolans profilval gör att det finns en stark tradition inom matematik och musik som understryker såväl det akademiska som det kreativa och musikaliska.
Metapontum är en del av Atvexagruppen.

Läs mer om Metapontum här: Hem (metapontum.se)

 

För mer information

Rektor Zandra Jakobsson, zandra.jakobsson@metapontum.se eller 073-9931329

 

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!