Nu har Atvexa startat sin första verksamhet i Bayern

Publicerad 4 augusti 2023

Häromveckan slog LillÅr upp dörrarna till sin första förskola. Verksamheten ligger i staden Kulmbach och redan nu är förskolan i princip full.

– Det är väldigt roligt att vi öppnat vår första förskola i Bayern. Med LillÅr kan vi erbjuda kvalitet och pedagogik som är anpassad till små barn, såväl som till de lite större, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

LillÅr är ett nytt varumärke som drivs av Atvexas tyska gren. Verksamheten grundar sig på pedagogik speciellt anpassad för yngre barn, med barnens individuella behov i fokus.

Tidigare i år, vid den traditionella taklagsfesten, framhöll Kulmbachs borgmästare Ingo Lehmann att Atvexas förskola blir ett efterlängtat tillskott i utbudet bland förskolor i kommunen. Med LillÅr får kommunen 43 nya barnomsorgsplatser.

Förskolor i Tyskland

I Tyskland finns ett stort behov av förskolor just nu. En nationell lagstiftning infördes 2013 som fastställer att alla barn över ett år ska ha en garanterad förskoleplats. Att erbjuda förskola från tidig ålder är något som gynnar jämställdheten mellan män och kvinnor. Just nu saknas nära 500 000 förskoleplatser runt om i landet.

När utbudet av förskolor växer finns det ett stort intresse för den skandinaviska förskolemodellen där verksamheten bygger på pedagogik med en särskild läroplan och pedagogiska processer som är utformade specifikt för små barn.

– Vi ser fram emot att öppna fler förskolor i landet under de närmaste åren, både i Bayern och på andra ställen i Tyskland, säger Johan Kyllerman vd Atvexa.

 

LillÅrs förskola i Kulmbach, Bayern.

 

 

 

 

 

 

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!