Stor succé för Metapontums elever i nationell mattetävling

Publicerad 19 februari 2024

Nu har finalen på Pangeas årliga tävling i matematik avgjorts. Metapontums fantastiska elever var bäst bland tusentals tävlanden från hela landet.

Pangeas matematiktävling hålls årligen och arrangeras av lärare och lärarstudenter med målet att föra samman elever från olika platser runt om i landet med hjälp av matematik. 

 

I årets upplaga deltog nästan 15 000 elever från 776 klasser i 94 olika kommuner. Endast tio elever i varje årskurs gick till tävlingens final och bland dem var sex stycken från Metapontum, nämligen Sana Lindh i åk 5, Edvin Zetterström, Svante Säfström och Zackris Millangren från åk 7, Sara Sun från åk 8 och Nils Gidlöf i åk 9.

Av det här duktiga gänget var det tre som till slut knep förstaplatsen i sina respektive årskurser – Edvin, Sara och Nils. 

– Det här var en riktig succé! Vi började gråta av glädje och stolthet. Vilken upplevelse det här var och vilka fantastiska elever vi har på Metapontum, säger Tatyana Magnusson, lärare i matematik på Metapontum. 

Efter prisceremonin fick Nils Gidlöf träffa rektorn från Linköpings Universitet och Pangeas organisatörer. Pangea Team har noterat att Metapontum är topp varje år i tävlingen. Det gör att de är intresserade av skolan och Metapontums sätt att arbeta. 

– Stort grattis till en fantastiskt prestation av både våra elever, men även av alla våra engagerade lärare som varje dag gör ett stort och viktigt jobb för att motivera och lära ut matematik på hög nivå, samtidigt som nyfikenheten och glädje att lära sig mer alltid är i centrum, säger rektor Zandra Jakobsson. 

Om Pangea

Pangea Matematiktävling riktar sig både till intresserade och mindre intresserade elever i matematik. Målet med Pangea Matematiktävling är att motivera alla deltagare för matematik. 

Läs mer här: Pangea Matematiktävling – Matematiktävling (pangea-tavling.se)

Kontakt

Rektor Zandra Jacobsson, zandra.jacobsson@metapontum.se 

Metapontum Pangea matematiktävling

Lärare och elever från Metapontum. Från vänster: Sirin Rafiee, Zackris Millangren, Svante Säfström, Edvin Zetterström, Nils Gidlöf, Sara Sun, Sana Lindh och Tatyana Magnusson.

Presskontakt

Presskontakt

Dela gärna den här artikeln!