Presskontakt

kajsa tiren

Kajsa Tirén
Kommunikationsdirektör

kajsa.tiren@atvexa.se

2022-10-18

Välkommen till nya jobbet Lotta och välkommen att besöka oss!

Nu har vi äntligen fått besked om vem som blir ny skolminister i Ulf Kristersons regering, nämligen Lotta Edholm (L).

Jag och mina kollegor på Atvexa är glada över att just Lotta fått det här uppdraget. Hon har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med förskola och skola, bland annat under sina år som skolborgarråd i Stockholms stad och som utredare för bättre språkutveckling i förskolan.

Nu hoppas jag att den nya regeringen tillsammans med alla partier i riksdagen kan lägga årets valrörelse bakom sig. Istället för att debattera driftsformer vore det bra om vi kan fokusera på de verkliga utmaningarna i skolan. Om man ska tro på allt som sagts får man bilden av att svensk skola är i kris. Att läget aldrig varit värre. Det är helt fel. Skolan står sig väl i internationella jämförelser, faktiskt bland den bästa i världen, men självklart finns många saker som behöver bli bättre.

Lottas att göra-lista på nya jobbet är förstås lång, men det finns några saker som vi på Atvexa hoppas att hon tar tag i så snart som möjligt i Tidöavtalet, nämligen detta:

• Att alla måste få chans att klara skolan, här är trygghet och studiero avgörande.
• Att motverka lärarbristen och höja läraryrkets status.
• Att se till så betygssystemet blir rättvist. Det är dags att komma till rätta med glädjebetyg, men också ta tag i F-betygets konsekvenser.

Utöver detta undrar jag var förskolan har tagit vägen i Tidöavtalet? Grunden läggs tidigt, redan i förskolan och det är otroligt viktigt att alla barn i landet får bästa möjliga start i livet. Låt oss prata mer om det. Här kan vi bidra med kunskap och engagemang från all den bredd av förskoleverksamhet som ryms inom Atvexa.

Lotta, du är varmt välkommen till någon av våra förskolor och skolor för att diskutera med oss och våra medarbetare, samt inte minst träffa barn och elever. Snart kommer en personlig inbjudan, jag hoppas att du kan komma.

Med vänliga hälsningar,
Johan Kyllerman vd Atvexa